• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Je kunt deze cursus online volgen, waar en wanneer je maar wilt. Na aanschaf blijft deze cursus maar liefst een jaar voor je beschikbaar! Zo kun je er ook na afronding nog eens op teruggrijpen, wanneer je bijvoorbeeld ergens tegenaan loopt in de praktijk. Handig toch?

Hoe zorg je ervoor dat je betaald wordt om te reizen? Hoe zet je een professionele samenwerking met merken of bestemmingen op? En hoe laat je jouw netwerk groeien? Hoe creëer je een passief inkomen? Welke vaardigheden heb je nodig als reisblogger? Hoe maak je een mediakit? Hoe laat je jouw content converteren? En wat moet je eigenlijk doen om digital nomad te worden? Vanuit onze jarenlange ervaring met het succesvolle reisblog Ik wil meer reizen! en onze achtergrond in de (online) marketing en communicatie geven we je antwoord op al deze, en nog veel meer, vragen over professioneel reisbloggen én ondernemen!

Voor wie is de cursus ‘Professioneel reisbloggen’?

Droom jij ervan (fulltime) reisblogger te worden? Heb je een reisblog dat je naar een hoger niveau wilt tillen? Wil je weten hoe je (meer) geld verdient met een reisblog? Of ben je blogger, maar wil je jezelf verbeteren als ondernemer? Deze cursus is geschikt voor iedereen die erover denkt een reisblog te beginnen, maar ook voor reisbloggers die hun blog wil professionaliseren!

Deze cursus is geschikt voor jou als je:

 • een reisblog wilt beginnen en daar geld mee wilt verdienen;
 • jouw reisblog wilt professionaliseren;
 • het (passief) inkomen van jouw blog wilt verhogen;
 • als blogger wilt groeien, maar óók als ondernemer;
 • een leven als fulltime reisblogger ambieert, maar niet goed weet waar te beginnen.
Deze cursus is zowel geschikt voor mensen die nog willen beginnen met een reisblog als reisbloggers die hun inkomen en bezoekerscijfers willen verhogen en/of hun blog willen verbeteren.

Wat leer je in de cursus?

Aan het einde van deze cursus weet jij wat er nodig is om een professioneel en succesvol blog neer te zetten, waarmee je geld kunt verdienen. En dat niet alleen; aan de hand van de inspirerende, praktische opdrachten heb je zelfs de eerste stappen, nog voor het afronden van de cursus, al gezet! Je bent in staat strategisch slimme keuzes te maken en daardoor een stevig fundament te bouwen voor je blog. Hiermee kun je jouw reisblog de komende jaren uit laten groeien tot een succesvol blog met volwaardig (passief) inkomen. Vanuit onze jarenlange ervaring leren we je alles wat hiervoor nodig is, van SEO tot affiliatemarketing en van ondernemen tot groeien op social media, en nog veel meer!

Reisblogger worden?

Naast alle theoretische en praktische kennis, en een flinke dosis inspiratie, geven we je een inkijkje in de wereld van het professioneel bloggen en hoe een leven als reisblogger er écht uitziet. Wil jij reisblogger worden? Aan het einde van deze cursus heb jij je eigen businessplan geschreven, staat je content- en social media strategie op papier, weet je alles over SEO, verdienmodellen en slim ondernemen, én kun je direct aan de slag!

Waarom de cursus ‘Professioneel reisbloggen’ volgen?

Met de kennis die je in deze cursus opdoet voorkom je dat je in een later stadium vastloopt op verkeerd gemaakte keuzes aan het begin van je blogcarrière. Je zet een stip aan de horizon, waardoor jij recht op je doel afgaat, zonder al teveel (onnodige) omwegen. Hierdoor behaal je sneller je doelen en kun je echt geld verdienen met een reisblog. Je leert van onze jarenlange ervaring als reisblogger en ondernemer, maar ook van onze werkervaring in de (online) marketing en communicatie. Doordat de cursus je inzicht geeft in je eigen visie, wensen en doelen, ben je in staat je blog direct op de juiste manier te positioneren. Kortom, je bouwt een solide basis voor jouw toekomst!

Dit krijg je!

 • 8 modules met 32 uitgebreide lessen
 • 48 uur cursusmateriaal (incl. tijd voor praktijkopdrachten)
 • 10 Inspirerende, exclusieve video’s in podcast-stijl
 • 50 praktische opdrachten!
 • Basiscursus SEO voor bloggers
 • Starterskit affiliatemarketing voor reisbloggers
 • Templates voor je businessplan en contentstrategie
 • Overzicht van handige tools
 • Honderden slimme tips + extra video’s ter inspiratie!
 • Mogelijkheid om vragen te stellen in de lessen

Wat kun je van deze cursus verwachten?

De cursus bestaat uit 8 modules met in totaal 32 uitgebreide lessen, 6 uur aan videomateriaal en tientallen opdrachten die je direct aan het werk zetten. In de lessen delen we veel kennis, ervaring en praktische tips. Maar we hopen je ook te inspireren en motiveren. De video’s zijn door ons (Annemarie Konijn en Mirjam Denneman van reisblog ikwilmeerreizen.nl), opgenomen in podcast-stijl. Jij zit als cursist als het ware bij ons aan tafel. We duiken hierbij echt de diepte in en delen al onze kennis en ervaring over de verschillende onderwerpen die bij het professioneel reisbloggen komen kijken! Een afwisselende cursus waarmee je direct aan de slag kan.

Duur van de cursus

Wanneer je actief met de cursus aan de slag gaat, ben je hier zo’n 48 tot 55 uur tijd aan kwijt. De totale lesstof (tekst + videomateriaal) is bij elkaar zo’n 12 tot 15 uur. Daarnaast ben je nog zo’n 36-44 uur kwijt aan het maken van de praktijkopdrachten voor jouw blog/ onderneming. Het kan zijn dat bepaalde opdrachten (nog) niet relevant voor je zijn en die niet of op een later moment wilt maken, of dat je er juist wat meer tijd aan besteedt. De cursusduur is dus een indicatie en zal per cursist verschillen.

Cursusoverzicht

1. Introductie
Welkom! 00:04:00
Hoe deze cursus werkt 00:04:00
Ons verhaal – en wat je ervan kunt leren 01:05:00
2. Wat houdt professioneel bloggen in?
Heb jij het in je om professioneel blogger te worden? 00:32:00
Welke vaardigheden heb je nodig als blogger? 00:22:00
Hoe ziet een werkdag als blogger eruit? 00:37:00
Welke middelen heb je nodig om te starten? 00:37:00
3. Geld verdienen met je blog
Hoe verdien je geld met een blog? 00:07:00
Standaard verdienmodellen voor blogs 00:11:00
Passief inkomen verdienen met affiliatemarketing 01:10:00
Andere manieren om geld te verdienen met je blog 00:40:00
4. Beginnen met je blog
Je businessplan op één A4tje 04:54:00
Je strategie bepalen 01:50:00
Starten met je website – Tips & tricks 00:50:00
Starten met je social media accounts 00:35:00
5. Converterende content creëren
Je contentstrategie bepalen 03:00:00
Sterke content maken voor je blog 00:01:24
SEO voor bloggers (content optimaliseren) 02:10:00
Engaging content creëren voor social media 02:04:00
(snel) Groeien op social media 00:23:00
6. Professioneel samenwerken
Hoe presenteer je je blog? 06:53:00
Gratis op reis? – alles over mediareizen 01:04:00
Samenwerkingspartners vinden en benaderen 00:25:00
Een netwerk opbouwen 01:52:00
Een professionele samenwerking opzetten 00:13:00
7. Ondernemen met focus
Met vrijheid ondernemen (locatie-, tijd- en financieel onafhankelijk) 01:56:00
Je blog als winstgevende onderneming 00:08:00
Succesvol doelen stellen én behalen! 04:50:00
Leven als digital nomad 00:33:00
8. Aan de slag!
Daadwerkelijk starten 01:17:00
Handige tools voor bloggers 00:06:00
Hoe nu verder? 00:04:00

Reviews

5

5
1 beoordelingen
 • 5 Sterren1
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. @dekrachtvanreizen mede door de bloggerscursus gestart!

  5

  Ik woon en werk in het buitenland en wilde graag mijn kennis en ervaringen van zowel van het expatleven als reiziger gaan delen. De cursus is super uitgebreid, je wordt aan het werk gezet wat erg prettig is om door de cursus heen te gaan. Waardoor je gedurende de cursus ook aan het bouwen bent aan je eigen blog! Echt een goede afwisseling, tussen theorie, uitwerken en filmpjes. Niet alles ben je gelijk nodig, maar je hebt alle tijd om het later nog eens terug te lezen! Zelf had ik ook twee inspirerende gesprekken met de dames van de bloggerscursus! Wat echt een goede toevoeging is geweest op de cursus!

  Mede dankzij de bloggerscursus, staat mijn website online en ben ik gestart met bloggen! Hoe tof, ik zou zeggen doen!

© Ik wil meer reizen!